Veelgestelde vragen

Vanaf je 18de kun je kiezen voor laserontharing. Onder de 18 is het ook mogelijk. Echter is er dan toestemming nodig van een ouder of voogd. Hiervoor is het van belang dat een ouder of voogd aanwezig is bij het intakegesprek en akkoord tekenen op het informed consent.

Laserontharen is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Ja dat kan met ontharingslasers voor thuis, maar het is lang niet zo effectief en de haartjes zullen zeker niet wegblijven. De sterkte van deze lasers voor thuisgebruik zijn niet te vergelijken met de lasers in de praktijken.

Nee, omdat deze haren geen of weinig pigment bevatten. Witte, rode of grijze haren kunnen behandeld worden met elektrisch epilatie. Hiervoor kunt u ook bij een van de locaties van Huidtherapeut.nl terecht

Laserontharing is niet pijnloos, maar de behandeling is goed te verdragen. Het gevoel wordt soms omschreven als speldenprik of elastiekje wat tegen de huid schiet. Ook kan er warmte worden ervaren in de huid.

Nee, geen enkele methode voor ‘definitief ontharen’ is helemaal definitief. Er kunnen altijd nieuwe haren terug groeien, waardoor een onderhoudsbehandeling eens per 6-12 maanden wordt aangeraden.

Laser en IPL maken beide gebruik van licht dat omgezet wordt in warmte. Het licht van de laser heeft één specifieke kleur en daardoor één golflengte. Hierdoor is het licht dat de laser uitstraalt erg specifiek en pakt het alleen het chromofoor van dit bepaalde licht. Bij laserontharing pakt de laser bijvoorbeeld alleen de donkere kleur van het pigment in de haarwortel. Doordat de laser een lange golflengte gebruikt is het in staat om diep in de haarwortel te komen. IPL maakt gebruik van meerdere korte golflengtes en is daardoor minder specifiek dan een laser. Door de korte golflengtes blijft de IPL oppervlakkiger en kan het in het geval van laserontharen meer schade geven in omliggend weefsel. IPL is tevens niet geschikt voor mensen met een getint huidtype. Onze lasers zijn wel geschikt voor het behandelen van alle huidtypes

Gemiddeld zijn er zes tot twaalf behandelingen nodig. Wel is dit sterk afhankelijk van verschillende factoren zoals, het behandelgebied, de haarfases van de haren, het aantal haren, de dikte en kleur van de haren. De huidtherapeut kan u hier meer over vertellen.

Gemiddeld zitten er 4 tot 8 weken tussen elke behandeling. Dit is afhankelijk van het behandelgebied, hoe snel de haren terug groeien en hoeveel behandelingen u al heeft gehad. De huidtherapeut kan u hier meer over vertellen.

Wanneer u last heeft van uw huid wat zich uit in warmte en of een branderig gevoel is het belangrijk om de huid goed te koelen, dit mag direct na de behandeling en is ook nog effectief op dezelfde dag en de dag erna mocht deze klacht dan nog aanwezig zijn. Doe dit nooit met een bevroren coldpack, hierdoor kunnen er brandwonden ontstaan. Doe dit met een (koelkast) koud cold pack of aloe vera gel. Als de warmte niet afneemt en de huid hierdoor vervelend aanvoelt neem dat altijd contact op met uw huidtherapeut. Zij kan u extra tips gegeven of vragen om voor de zekerheid op controle te komen.
Wanneer u na de laserbehandeling last krijgt van jeuk kunt u (indien u hiervoor niet allergisch voor bent) een histamine remmer nemen. Dit zijn anti allergie tabletten die u kunt kopen bij de drogist of uw apotheek. Het gaat om de werkzame stoffen loratadine of cetirizine. Laat u hierover wel goed adviseren door de drogist of apotheker alvorens u dit wilt gebruiken.
Als u donkere (pigment) vlekken krijgt of blaren neem dan direct contact op met uw huidtherapeut. Zij kan u tips en advies gegeven of vragen langs te komen voor controle.

Laserlicht maakt de huid gevoelig voor pigmentvorming. Wanneer uw huid in contact komt met uv-straling (zon en zonnebank) kan de huid extra pigment gaan aanmaken wat zich uit in pigmentvlekken. Let er daarom goed op dat u uw huid elke keer wanneer u naar buiten gaat (ook in de winter en bij bewolkt weer) beschermd met minimaal factor 30. Wanneer u langer dan 2 uur buiten bent of 2 uur na het insmeren (opnieuw) buiten bent is het van belang dat u de huid opnieuw beschermd met minimaal factor 30.
6 weken voor en na de laserbehandelingen wordt het afgeraden om in contact te komen met uv-straling en gedurende deze periode ten alle tijden uw huid te beschermen met minimaal SPF factor 30.

Wanneer u tijdens uw vakantie (veel) in aanraking bent geweest met de zon/zonnebank en hierdoor gebruind bent, kan er nog niet gestart worden met laserbehandelingen. Wanneer de huid bruin is, ziet de laserstraal dit ook en zal deze niet alleen de haar vernietigen maar ook het pigment meenemen. Het behandelen 6 weken na uw vakantie gestart of hervat worden.

Het wordt afgeraden om na de laserbehandeling te sporten of naar de sauna te gaan. Door de laserbehandeling is er warmte in de huid gekomen. De huid heeft tijd nodig om deze warmte kwijt te raken. Door te gaan sporten, naar de sauna te gaan, een (stoom)bad te nemen of zelfs een (lange) warme douche te nemen, wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor er nog meer warmte in de huid komt. Hierdoor kan er teveel warmte in de huid gaan zitten en de huid hierop reageren.

Het is belangrijk dat de huid eerst zijn warmte kwijt kan die is ontstaan door de behandeling. Na de behandeling heeft u aloe vera gel op de huid gekregen. U kunt thuis eerst het beste de huid goed koelen en of opnieuw aloe vera gel smeren op het behandelde gebied. Wanneer u geen warmte meer voelt in de huid mag u uw body lotion of dagcrème weer gebruiken. Let wel op met hele vette crèmes, deze sluiten de huid af waardoor de huid zijn warmte aanwezig blijft in de huid.

Scheren mag! doe dit alleen niet meer tot 2 / 3 dagen voor de volgende behandeling zodat haar wel zichtbaar is op de huid. Harsen en epileren mag NIET in de tijd tussen de behandelingen. Hiermee worden de haren incl. haarwortel meegenomen uit de huid. Wanneer u dan weer komt voor de behandeling zijn er minder tot geen haren aanwezig waardoor de behandeling minder effectief is.

Ja dit kan kloppen. Haren die behandeld zijn met de laser zijn verschroeit en zullen tot ongeveer 2 weken na de behandeling gaan uitvallen.

Ontharen wordt enkel voor gelaat door sommige zorgverzekeraars vergoed. Raadpleeg hiervoor uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Ook hebben wij een u een doorverwijzing nodig van uw behandelend (huis)arts. Na elke behandeling betaald u bij ons voor de behandeling. U krijgt van ons de factuur mee en die kunt u indienen bij uw zorgverzekering. U krijgt dus achteraf uw geld terug van de verzekeraar.

Hiervoor kunt u uw polis raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Ja, wanneer er iets verandert in uw medicatiegebruik is het altijd van belang dit te vermelden. Meld dit aan het begin van de behandeling en niet nadat de behandeling is uitgevoerd. Antibiotica en verschillende soorten medicatie kunnen de huid overgevoelig maken voor uv-straling (zon en zonnebank). Daardoor kan het zijn dat de behandelingen (tijdelijk) gestaakt worden. Dit is dan in het belang van uw eigen gezondheid.
Vier weken na het afronden van een antibiotica kuur mag de behandeling voor laserontharing weer hervat worden.

Of er nog meer resultaat te behalen valt, is afhankelijk van het aantal behandelingen u al heeft ondergaan. Wanneer u minder dan 10 behandelingen heeft ondergaan kan er zeker nog resultaat behaalt worden. Zorg er voor dat wanneer u weer een afspraak maakt met de huidtherapeut er haren zichtbaar zijn en deze niet langer zijn dan 3 millimeter. Daarnaast is het belangrijk dat u, indien er een medicatie verandering is geweest, dit doorgeeft aan de huidtherapeut. Ook antibioticakuren vallen hieronder. Dit kan invloed hebben op het hervatten van de laserbehandelingen.
Wanneer u meer dan 10 behandelingen heeft gehad is de kans groot dat het meeste resultaat al behaald is. Echter, laserontharing is nooit definitief en zal altijd onderhoudt vereisen. Dit betekend dat er 1 of 2 keer in de 6 maanden een laserbehandeling kan worden gedaan om het behaalde resultaat en of terugkerende haren te onderhouden.
Het hervatten van de laserbehandelingen is wel afhankelijk van het seizoen. Wanneer het vlak voor de zomer of zomer is, raden wij aan om laserbehandelingen weer te hervatten vanaf eind september begin oktober. Dit omdat de behandelde huid niet in de zon mag komen, wat erg lastig kan zijn in de zomer. Betreft het een behandelgebied dat nooit in aanraking komt met zonlicht, kunnen behandelingen doorgaan tijdens de zomermaanden.

De kosten van laserontharing zijn afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt en verschillen daardoor van prijs. Bij ‘’tarieven en vergoedingen’’ staat een overzicht van de kosten per behandelgebied vermeldt.

Antwoord niet gevonden? Onze HBO geschoolde en BIG geregistreerde huidtherapeuten helpen u graag verder!

Stel uw vraag hieronder of maak een afspraak voor een consult. Het eerste consult is gratis en geheel vrijblijvend en kan nu ook via telefoon of video.  

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

U kunt ook bellen naar 088-5053200

Huidtherapeut Team