Ongewenste donkere haargroei en overbeharing

Wat is ongewenste haargroei en overbeharing?

Met ongewenste haargroei worden alle haren op het lichaam bedoeld die als storend worden ervaren. Daarnaast kan er ook sprake zijn van overbeharing op het lichaam. Overbeharing betekent dat er meer haargroei aanwezig is dan normaal.

Soorten ongewenste haargroei/overbeharing

Er zijn twee soorten van ongewenste haargroei/overbeharing:

  • Hypertrichose
    Dit is een toename van haargroei op lichaamsplekken waar al haargroei aanwezig is, maar de haren zijn hierbij langer en donkerder. Dit verschijnsel kan zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomen vanaf de puberteit.
  • Hirsutisme
    Dit is haargroei volgens het mannelijk beharingspatroon bij vrouwen.

Vanaf de geboorte staat het aantal haarzakjes dat een lichaam heeft vast. Hoeveel haarzakjes dit zijn is afhankelijk van de afkomst. Gedurende het leven vinden er verschillende fases plaats waardoor er hormoonschommelingen plaatsvinden. Voorbeelden daarvan zijn: puberteit, zwangerschap en de overgang. Tijdens hormoonschommelingen worden haarzakjes geactiveerd en beginnen er haren uit deze haarzakjes te groeien.

Wanneer u laserontharing hebt ondergaan zijn de op dat moment actieve haarzakjes behandeld. Het kan echter zijn dat u later nieuwe haren ziet in het behandelde gebied nadat er een hormoonschommeling heeft plaatsgevonden. Dit zijn niet de haren die actief waren tijdens het behandeltraject maar haren die zijn ontstaan doordat de inactieve haarzakjes in het behandelde gebied actief zijn geworden en nieuwe haren laten groeien.

Let op! Laserontharing kan alleen worden toegepast bij haren die pigment bevatten, dus donkere haren. Heeft u last van rode, witte of grijze haren. Kijk dan op de website onder Ongewenste Witte, Rode en Grijze Haren.

Vestigingen

Klik op de onderstaande vestigingen om te kijken waar u terecht kunt voor de behandeling voor ongewenste haargroei.

Inhoudsopgave

Vragen?

Bespreek uw vragen 
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online