Huidaandoeningen met ingegroeide haren

Een ingegroeide haar zorgt voor een ontsteking van de huid. Hierdoor ontstaat er een klein puistje op de plek waar de haar vast zit.

Folliculites barbea

Ingegroeide haren in de baardstreek die gepaard gaan met irritatie en ontstekingen wordt follliculitis barbea genoemd. Ingegroeide haren in de baardstreek komen vaker voor bij mensen met kroeshaar. Ook mensen die de haren erg kort afscheren hebben vaker last van ingegroeide haren in de baardstreek.

Acne Inversa / Hidradenitis Supperativa

Acne inversa ook wel hidradenitis supperativa genoemd is een ernstige vorm van acne die vooral in de liezen, oksels en bilplooi voorkomt. Dit is een chronische ontstekingsreactie van de haarzakjes. Door deze ontstekingsreactie wordt de opening van het haarzakje geblokkeerd. De talg kan hierdoor de huid niet meer uit waardoor een grote verstopping ontstaat. Deze ontstekingen gaan gepaard met veel pijn en pus.

Sinus pilonidalis

Een sinus pilonidalis is een cyste in de bilplooi. Deze cyste ontstaat doordat de haren in de bilplooi ingroeien. Door de ingegroeide haren ontstaat een abces en/of ontsteking.

Oorzaak ingegroeide haren

Ingegroeide haren komen vaker voor bij mensen waar het haar gekruld is. Doordat de haar krult groeit het haartje terug in de huid. Dit geeft een ontstekingsreactie. Ook kan het komen dat de haren te kort worden afgeschoren waardoor het haartje later terug groeit in de huid. Ook komen ingegroeide haren voor bij verschillende huidaandoeningen zoals hierboven genoemd: Folliculites barbea, Acne inversa en Sinus pilonidalis

Let op! Laserontharing kan alleen worden toegepast bij haren die pigment bevatten, dus donkere haren. Heeft u last van rode, witte of grijze haren. Kijk dan op de website onder Ongewenste Witte, Rode en Grijze Haren.

Vestigingen

Klik op de onderstaande vestigingen om te kijken waar u terecht kunt voor de behandeling voor ingegroeide haren:

Inhoudsopgave

Vragen?

Bespreek uw vragen 
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online