Over Ons

Ontstaan

Laserontharing.nl is ontstaan als een informatieve site over laserontharing behandelingen en laserapparatuur. Het doel van de site is om de lezer verder wegwijs te maken in de wereld van het laserontharen. Daarnaast wordt er transparante informatie gegeven over welke locatie welke laser heeft en voor welke huidtypen deze geschikt is. Hierdoor kan de lezer een wel overwogen keuze maken voor een praktijk en bijbehorende apparatuur.

Onze praktijken

Alle aangesloten praktijken bij Laseronharing.nl werken uitsluitend met huidtherapeuten die een vierjarige Hbo-opleiding hebben gevolgd. In deze opleiding leren zij om veilig te werken met licht en laser apparatuur. Hierdoor wordt de kwaliteit van de behandeling gewaarborgd.

Echte lasers

De aangesloten praktijken bij Laserontharing.nl werken alleen met echte lasers. Dit betekent dat er geen behandelingen met IPL (Intense Pulsed Light) worden uitgevoerd om ongewenste haargroei mee te behandelen. Laserontharing kiest voor lasers, omdat uit onderzoek blijkt dat deze het krachtigst en daarmee ook het effectiefst zijn voor de behandeling van ongewenste haren.

Erkende therapeuten

In alle aangesloten praktijken werken huidtherapeuten die aangesloten zijn bij het Kwaliteitsregister Paramedici. De huidtherapeuten halen elke vijf jaar genoeg accreditatie punten om zich te her inschrijven als huidtherapeut. Daarnaast zijn de huidtherapeuten aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelen binnen het vak.

Erkend beroep

Huidtherapie is sinds 2003 een erkend paramedisch beroep. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34). De huidtherapeut behandelt de zieke of beschadigde huid, veelal op verwijzing van de huisarts of specialist. Doel van de behandeling is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening.

De huidtherapeuten van Huidtherapeut NL zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Aangesloten praktijken

De praktijken bieden gespecialiseerde huidtherapeutische behandelingen aan, die gebaseerd zijn op de behoeften van patiënten. De praktijken werken samen met andere zorginstellingen en maatschappelijke organisaties. Dit heeft als gevolg dat de patiënt zo optimaal mogelijk wordt behandeld.

De praktijk staat voor uitvoering van behandelingen met respect, deskundigheid, betrokkenheid en aandacht voor het individu en zijn omgeving. Onze visie en werkwijze zijn gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

  • Kwalitatieve en constante behandelingen
  • Communicatief werken: behandeling in overleg met de patiënt
  • Patiënttevredenheid waarborgen
  • Goed informeren
  • Interculturele zorg: toegankelijk voor alle cliënten, ongeacht culturele achtergrond
  • Samenwerking met artsen en specialisten(bijvoorbeeld huisartsen en dermatologen)
  • Goede samenwerking binnen de organisatie tussen de huidtherapeuten en praktijkondersteuners
  • Continuïteit van de praktijk
  • Nieuwe en innoverende behandelingen en apparatuur
  • Professionele ontwikkelingen van de behandelaars