Laserontharing bij Huidzorg Zoetermeer

Eerste consult gratis

Vragen of een afspraak maken voor uw eerste gratis consult? 
Vul uw telefoonnummer in en één van onze huidtherapeuten belt u terug:

BIj Huidzorg Zoetermeer wordt gewerkt met de Splendor-X laser. De Splendor-X is een Alexandrite laser en een Nd:YAG laser in één. Alle Fitzpatrick huidtypes (1 t/m 6) kunnen veilig behandeld worden met deze laser. Meer informatie vindt u op de pagina: Splendor- X.

Voordelen van ontharen met Splendor X laser:

Hoe werkt de Splendor X laser?

De Splendor X maakt gebruik van twee type lasers, Alexandrite 755 nanometer en de Nd:YAG 1064 nanometer. Hierdoor is deze laser geschikt om alle Fitzpatrick huidtypes (1 t/m 6) te behandelen. Door de twee golflengtes worden ook donkere huidtypes effectief gelaserd.
Daarnaast heeft deze laser een de mogelijkheid om te kiezen in grootte instelbare ronde spotsize, waardoor de behandeling efficiënter en veiliger plaats kan vinden. Tevens beschikt de Splendor X over een koelsysteem verwerkt in de behandelkop, hiermee wordt tijdens het behandelen direct de huid gekoeld, om de verhitting in de huid te minimaliseren en de behandeling aangenamer te maken.

Tijdens- en na de behandeling

Om effectief te kunnen behandelen is het voor deze laser van belang dat de haartjes zichtbaar zijn op de huid tot â…” mm. Op deze manier kan de reactie van de haren op de laser goed worden gemonteerd zodat de meest optimale behandeling kan worden uitgevoerd.

Laserontharing met de Splendor X is niet pijnloos, maar wel effectief. Door de koeling in de behandelkop wordt het pijnlijke gevoel geminimaliseerd. Het gevoel van het laseren is te vergelijken met een elastiekje die tegen de huid aanschiet of een speldenprik. Tijdens de behandeling komt er veel warmte in de huid waardoor de huid warm kan aanvoelen. Gedurende en na de behandeling wordt de huid gekoeld door het koelsysteem van de laser of cold packs. Dit zorgt ervoor dat de warmte zo snel mogelijk uit de huid wordt gehaald.

Daarnaast geldt, zoals bij al onze lasers: gedurende de behandelkuur de huid goed beschermen met minstens SPF30. Herhaal dit iedere twee uur, gedurende de dag.

Deze laser is de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA voor ontharing is goedgekeurd.

Algemene informatie laser ontharen Zoetermeer

Wanneer komt u in aanmerking voor laserontharing?

Het laserlicht werkt op pigment wat aanwezig is in haren die zich bevinden in de huid. Hoe donkerder deze haren zijn, hoe meer pigment er aanwezig is. Donker gepigmenteerde haren zijn uitermate geschikt voor laserontharing. Licht gepigmenteerde haren zijn niet altijd geschikt voor laserontharing, dit wordt beoordeeld door de huidtherapeut tijdens de intake. Witte, rode en blonde haren zijn niet te behandelen middels de laser, deze kunnen behandeld worden door elektrische epilatie.

Hoe werkt ontharen met een laser?

Bij elke flits geeft de laser warmte af aan haarzakjes die in de huid liggen. Dit gebeurt in een fractie van een seconde. Hierdoor ontstaat er warmte in het pigment dat zich in de haarzakjes van haren bevindt. Door deze warmte wordt het haarzakje vernietigd en kan er geen nieuwe haar meer groeien. Het omliggende weefsel en de huidstructuren blijven intact. Met deze methode kunnen de haren op alle plaatsen van het lichaam permanent worden verwijderd, zowel bij mannen als bij vrouwen.

Niet alle haren zullen na één behandeling volledig verwijderd zijn. Dit komt omdat alle haren op het lichaam zich in verschillende haarfasen begeven. Alleen bij haren die zich in de groeifase bevinden kan het laserlicht het pigment in de haarzakjes vernietigen. Korte toelichting over de verschillende haarfasen:

  1. Groeifase (anagene fase): In deze fase groeit de haar en is er pigment (melanine) aanwezig rond de haarwortel.
  2. Overgangsfase (catagene fase): In deze fase stopt de haar met groeien en maakt het zich los van de bloedtoevoer. Deze fase duurt ongeveer twee weken.
  3. Rustfase (telogene fase): In deze fase rust de haar uit en zal er een nieuwe haar onder groeien. De rustfase duurt ongeveer drie maanden. 10 tot 15% van alle haren bevindt zich willekeurig in deze fase.
  4. Haaruitval (exogene fase): In deze fase zal de haar uitvallen en start een nieuwe haar in de actieve fase, waarna de cyclus opnieuw begint .

Contra-indicaties

  • Medicatie die lichtovergevoeligheid (fototoxiteit) als bijwerking hebben. Een voorbeeld daarvan is antibiotica
  • Actieve koortslip (wanneer deze zich in het behandelgebied bevindt)
  • Keloïd of hypertrofische littekens (abnormale toename van littekenweefsel in de huid)
  • Zwangerschap
  • Epilepsie
  • Zon/zonnebank gebruinde huid
  • Ontstekingen die aanwezig zijn in het behandelgebied
  • Niet-intacte huid (wanneer de huid open is door een wondje in het behandelgebied).

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Doordat niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden, zijn er meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandeling is per persoon verschillend en hangt onder andere af van het behandelgebied. Gemiddeld zijn er zes tot twaalf behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Na elke behandeling zult u merken dat de haren die terugkomen dunner en lichter van kleur zijn. Daarnaast is het aantal behandelingen afhankelijk van de meerdere factoren zoals:

  1. Haardichtheid (het aantal haren dat zich bij elkaar op cm2 bevindt)
  2. De kleur van de haren
  3. De diameter van de haren (hoe dik de haar is)
  4. De locatie van de haren op het lichaam
  5. De haren zich bevinden in de goede fase (de groeifase).

De frequentie van de behandeling is wederom afhankelijk van het behandelgebied. Meestal ligt dit tussen de vier tot acht weken. Wij kunnen helaas geen 100% verwijdering van de haren garanderen. De haren die verdwenen zijn door de behandelingen zijn wel definitief weg.

Belangrijk om te weten wanneer u wilt starten met laserontharing

Voordat u gaat starten met de behandeling is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen:

  1. U mag absoluut niet gebruind zijn door de zon of zonnebank. Geadviseerd wordt de huid 6 weken voor/na iedere behandeling niet bloot te stellen aan uv-straling. Voor de behandeling is het zeer belangrijk uw huid gedurende 6 weken dagelijks en herhaaldelijk met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30 insmeert. Wanneer u zich langer dan 2 uur nadat u de huid heeft ingesmeerd (opnieuw) buiten begeeft, breng dan opnieuw spf 30 aan. Zo blijft de huid ten alle tijden beschermd tegen uv-straling.
  2. Voor een effectieve behandeling is het noodzakelijk dat de haren voor de behandeling zich in de huid bevinden. Dit betekent dat u de haren niet mag epileren of harsen. Wel mogen de haren geschoren of geknipt worden. Het gebruik van ontharingscrème raden wij af omdat dit schade kan geven aan de huid.
  3. Het is van belang dat de haren zichtbaar zijn tijdens het intakegesprek, zodat de huidtherapeut de beharing goed in kaart kan brengen en bij een eventuele proefflits goed de reactie van de haren kan controleren.
  4. Geef voorafgaand aan elke behandeling altijd verandering in uw medicijngebruik of een zwangerschap door aan de behandelende huidtherapeut.
  5. Zorgt u ervoor dat u op de dag van behandeling geen dag- of camouflage crèmes of deodorant op het behandelgebied aanbrengt. Deze middelen kunnen laserstralen tegenhouden waardoor de behandeling minder effectief zijn.

Na de laserbehandeling

Na afloop van de laserbehandeling kan de huid rood zijn en nog wat warm of geïrriteerd aanvoelen. Daarnaast kunnen er vochtbultjes te zien zijn. Dit is een normale reactie van de huid na een laserbehandeling en dit trekt vanzelf weer weg. Ter verlichting kunt u eventueel de huid koelen met een koud washandje of een coldpack (niet uit de vriezer). Wij raden aan om na de behandeling comfortabele en loszittende kleding te dragen en de eerste twee dagen niet naar de sauna of een stoombad te gaan. Na ongeveer twee weken kunnen de haartjes uitvallen. Probeer niet aan de haartjes te trekken. Het is belangrijk om minimaal vier weken na de behandeling de zon te vermijden om pigmentatie van de huid te voorkomen. Als u toch naar buiten gaat dient u de huid goed te beschermen tegen de zon met behulp van een zonbeschermer met minimaal factor 30.

Ongewenste haargroei en overbeharing

Wat is ongewenste haargroei en overbeharing?

Met ongewenste haargroei worden alle haren op het lichaam bedoeld die als storend worden ervaren. Daarnaast kan er ook sprake zijn van overbeharing op het lichaam. Overbeharing betekent dat er meer haargroei aanwezig is dan normaal.

Er zijn twee soorten van ongewenste haargroei/overbeharing:

  • Hypertrichose
    Dit is een toename van haargroei op lichaamsplekken waar al haargroei aanwezig is, maar de haren zijn hierbij langer en donkerder. Dit verschijnsel kan zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomen vanaf de puberteit.
  • Hirsutisme
    Dit is haargroei volgens het mannelijk beharingspatroon bij vrouwen.

Vanaf de geboorte staat het aantal haarzakjes dat een lichaam heeft vast. Hoeveel haarzakjes dit zijn is afhankelijk van de afkomst. Gedurende het leven vinden er verschillende fases plaats waardoor er hormoonschommelingen plaatsvinden. Voorbeelden daarvan zijn: puberteit, zwangerschap en de overgang. Tijdens hormoonschommelingen worden haarzakjes geactiveerd en beginnen er haren uit deze haarzakjes te groeien. Wanneer u laserontharing hebt ondergaan zijn de op dat moment actieve haarzakjes behandeld. Het kan echter zijn dat u later nieuwe haren ziet in het behandelde gebied nadat er een hormoonschommeling heeft plaatsgevonden. Dit zijn niet de haren die actief waren tijdens het behandeltraject maar haren die zijn ontstaan doordat de inactieve haarzakjes in het behandelde gebied actief zijn geworden en nieuwe haren laten groeien.

Alle vestigingen van Huidtherapeut NL werken volgens dezelfde werkwijze.

Kosten en vergoedingen voor laserontharing Zoetermeer

Als u aanvullend verzekerd bent wordt laserontharen in het gezicht mogelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Hiervoor kunt u uw polis raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar. De locaties van Huidtherapeut.nl hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.
U kunt na uw behandeling de behandeling per pin of contant betalen. Wij kunnen de behandeling niet voor u declareren. U krijgt van ons een factuur mee van de behandeling die u kunt indienen voor declaratie bij uw zorgverzekeraar. U krijgt dus achteraf uw geld voor de behandeling terug van de verzekering.
Voorafgaand aan het behandelen vindt er altijd een intakegesprek plaats met een van onze huidtherapeuten. Dit intakegesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Een overzicht van de kosten voor laserontharing per behandeling:

  • Bikinilijn uitgebreid + gelaat vanaf €272
  • Bikinilijn uitgebreid + onderbenen vanaf €303
  • Bikinilijn uitgebreid + gehele benen vanaf €446 - tijdelijke actie €362
  • Oksels + bikinilijn uitgebreid vanaf €208
  • Oksels + gelaat vanaf €178
  • Oksels + onderbenen vanaf €239
  • Bovenlip en kin vanaf €101
  • Wangen vanaf €58
  • Bakkebaarden vanaf €58
  • Wenkbrauw tussenstuk vanaf €58
  • Hals vanaf €70
  • Gelaat vanaf €150 
  • Gelaat inclusief hals vanaf €179
  • Kin vanaf €58
  • Bovenlip vanaf €58
  • Rond tepels vanaf €58
  • Borst vrouw tussenstuk vanaf €58
  • Borst man vanaf €179
  • Bikinilijn Normaal vanaf €119
  • Bikinilijn Uitgebreid vanaf €150
  • Rug vanaf €210
  • Schouders vanaf €150
  • Schouders + Nek vanaf €180
  • Rug + Schouders vanaf €329
  • Buik vrouw normaal vanaf €119
  • Streep op buik (borst- pubis) vanaf €58
  • Streep op buik (navel – pubis) vanaf €58
  • Buik man vanaf €179
  • Borst + buik man vanaf €329
  • Bovenbenen vanaf €179
  • Onderbenen vanaf €179
  • Bovenbenen + bikinilijn vanaf €283
  • Onderbenen + bikinilijn vanaf €283
  • Armen vanaf €222
  • Bovenarmen vanaf €129
  • Onderarmen inclusief ellebogen vanaf €129
  • Bikinilijn uitgebreid + gehele benen vanaf €362
  • Oksels vanaf €58 

Afspraak maken

U kunt altijd een gratis en vrijblijvende intake inplannen bij een van onze huidtherapeuten.
De huidtherapeuten van Huidzorg Zoetermeer zijn allemaal geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici (KP). Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bereikbaarheid

Huidzorg Zoetermeer is gevestigd op een groot plein met meerdere zorginstellingen. Om bij Huidzorg Zoetermeer te komen dient u het plein helemaal oversteken. Als u het plein op komt lopen heeft u aan u linkerhand een kapsalon zitten. U moet aan deze kant zijn om bij Huidzorg Zoetermeer te komen. U loopt voorbij de kapsalon, de kinderopvang en voorbij de ingang van het flatcomplex. Aan het einde van dit gebouw zit de ingang van Huidzorg Zoetermeer. U komt gelijk binnen in de wachtkamer, hier kunt u plaatsnemen. Het is niet nodig om u te melden, u wordt vanzelf binnen geroepen door de huidtherapeut.

Auto

Huidzorg Zoetermeer is goed te bereiken met de auto. Voor het gezondheidsplein zijn voldoende parkeervakken waar u de auto gratis kunt parkeren. Houdt er wel rekening mee dat u hier in een blauwe zone staat, u mag hier maximaal 1,5 uur parkeren. Vergeet dus niet uw parkeerschijf te gebruiken.

Openbaar vervoer

Huidzorg Zoetermeer is dicht gelegen bij station Zoetermeer Oost het is vanaf hier 20 minuten lopen naar de praktijk. U kunt vanaf Zoetermeer Oost ook de bus pakken, die gaat elke 20 minuten. Het busstation ligt aan de voorkant van het station, u kunt buslijn 71, 72 of 170 pakken en u moet uitstappen bij de halte centrum west. Vanaf hier is het nog ongeveer 8 minuten lopen naar de praktijk. U kunt ook tramlijn 3 nemen en uitstappen bij de halte stadshuis. Ook vanaf hier is het nog ongeveer 8 minuten lopen naar de praktijk.

Fiets

De praktijk is makkelijk te bereiken op de fiets. Naast de ingang is er een fietsenrek waar u de fiets kunt parkeren.

Inhoudsopgave

Huidzorg Zoetermeer

Bijdorplaan 325c, 2713 SX Zoetermeer

Openingstijden

Maandag
9:00 – 17:30
Dinsdag
12:00 – 20:30
Woensdag
Gesloten
Donderdag
12:00 – 20:30
Vrijdag
9:30 – 17:30